YOĞURDUN SAĞLIĞIMIZA MUCİZEVİ FAYDALARI
Yoğurt, Türk mutfağında önemli bir yer arz etmektedir. Pek çok yemeğin yanında, sade olarak veya ara öğün olarak sıklıkla tüketilmektedir. L...
https://gazeteankara.blogspot.com/2020/03/yogurdun-sagligimiza-mucizevi-faydalari.html
Yoğurt, Türk mutfağında önemli bir yer arz etmektedir. Pek
çok yemeğin yanında, sade olarak veya ara öğün olarak sıklıkla tüketilmektedir.
Lezzetli olmasının yanı sıra sağlığımız için, oldukça fazla faydaları
bulunmaktadır.
Nasıl Yapılır?
Yoğurt, sütün
yoğurt bakterileriyle mayalanması sonucunda elde edilir. Laktik asit
fermantasyonu denilen bu işlemde yoğurt bakterilerinden yararlanmaktadır. Elde
edilen yoğurdun besin içeriği süte göre oldukça zengindir. Kalsiyum, protein,
mineraller, A,E ve B grubu vitaminlerinin yüksek olmasının yanı sıra kuru madde
oranı da yüksektir.
Sağlığımıza Faydaları
İçerdiği probiyotiklerden dolayı uzmanlar, sindirim sistemi ve bağırsak florasının
korunması için sıklıkla tüketilmesini tavsiye etmektedir. Kemik gelişimi için özellikle
çocukların ve kemik erimesine karşı korunmak için yetişkinlerin öğünlerinde
mutlaka yoğurda yer vermesi gerekmektedir. Bağırsaklarımız ikinci beynimiz
olarak nitelendirilmektedir. Bu yüzden bağışıklık sistemimizin güçlü olması
için bağırsak florasının korunması gerekmektedir. Zararlı bakterilerin
gelişmesini ve varlığını engeller. Bu sayede, kanserden alerjik sorunlara kadar
pek çok hastalıktan korunmuş oluruz.
Bir kase yoğurt tüketildiğinde günlük folik asit ihtiyacının
büyük bir kısmını karşılamış oluruz. Ayrıca yoğurt, kötü kolesterolü düşürür,
kalp ve damar rahatsızlıklarını önler. Cilt
için de oldukça faydalı olan yoğurt, sivilce ve akne oluşması engeller.
Mustafa Kemal Üniversitesi son zamanlarda yapılan
araştırmalara göre, en az 24 saat mayalanmış yoğurdun ve suyunun, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı
kişiyi koruduğunu tespit etmişlerdir.
