Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir?
Keçiboynuzu bitkisi (bilimsel adı ile Ceratonia siliqua), genel olarak deniz kıyısında olan bölgelerde yetiştirilmektedir. Türkiye’de en çok...
Besin değerleri iyi seviyede olan bu keçiboynuzu bitkisinin antioksidan kaynağı olduğu söylenebilir. Bundan dolayı virüs ve bakterilerin üremelerine engel olur. Önemli oranda kalsiyuma sahip olmasından dolayı, düzenli olarak tüketilmesi durumunda kemik erimesi gibi bazı sorunlara karşı mücadele edilmesini sağlar ve kemikleri güçlendirir. Polifenol içerdiğinden dolayı özellikle rahim ağzı kanserine karşı etkili bir bitkidir. Kandaki LDL (kötü kolesterol) seviyesini kontrol etme konusunda da oldukça faydalıdır.
Keçiboynuzunun Cinselliğe Etkisi Nedir?
Keçiboynuzu cinsellik konusunda da önemli etkilere sahiptir. Çünkü keçiboynuzu faydaları sperm miktarının artmasına yardımcı olur. Ayrıca kadınlar için de aynı etkiye sahip olan bitkinin doğal bir cinsel güç artırıcı olduğu bilinmektedir. Cinsel isteksizlik sorunu yaşayan partnerlerin düzenli olarak keçiboynuzu kürü tüketmeleri tavsiye edilir.
Keçiboynuzu Nasıl Tüketilir?
“Keçiboynuzu nasıl tüketilir?” sorusunu soranlar, keçiboynuzu faydaları çok fazla olsa da aşırı tüketim yapmamaları gerektiğini unutmamalıdır. Çünkü aşırı tüketim yapılması durumunda keçiboynuzu zararları olarak kabul edilebilen bazı durumlar ortaya çıkabilir. Örneğin cinsel istekte fazla artış yaşanması ve bitkinin yüksek oranda karbonhidrata sahip olmasından dolayı kısa sürede fazla kilo alımı bu zararlardan bazılarıdır.
Keçiboynuzu, çiğ hali ile satın alınabileceği gibi toz, pekmez ya da soğuk sıkım (press) yöntemiyle üretilen keçiboynuzu özü olarak da satın alınabilir. Ayrıca çiğ olarak yenmesi yerine, kaynatılarak suyunun içilmesi tavsiye edilmektedir.
Keçiboynuzu tozu, keçiboynuzu pekmezi ve keçiboynuzu özü gibi ürünlerde katkı maddeleri de bulunabileceği için bunların mutlaka güvenilir yerlerden satın alınması önemlidir. “Keçiboynuzu tozu nasıl kullanılır?” diye soranlar ise bu ürünü süte, yoğurda veya soğuk suya karıştırarak tüketebilirler.
Keçiboynuzu Kürü Nasıl Hazırlanır? Keçiboynuzu Nasıl Kaynatılır?
Keçiboynuzu kürü hazırlamak için on beş adet keçiboynuzu ve bir litre su gerekmektedir. Öncelikle keçiboynuzları ikiye bölünür ve bir litre suda beş – on dakika kaynatılır. Daha sonra yarım saat tencerede bekletilen keçiboynuzu suyu iyice süzülür ve bir şişede saklanarak tüketilebilir. Bu suyun özellikle sabah aç karnına içilmesi daha iyidir. Kürün düzenli olarak tüketilmesi ile keçiboynuzu faydaları görülmeye başlayacaktır.

Keçiboynuzunun faydaları hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
YanıtlaSilBen hep sade olarak tüketmişimdir
YanıtlaSilaaa saol yaa hiç bilmediğim bişiydi kürü de faydalı diyosun pekuuu :)
YanıtlaSilGerçekten çok iyi bir yazı ya faydaları çok sizlerde tüketin bence
YanıtlaSilBizim evdekiler zayıflamak için de tüketiyordu. Faydasını gördüklerini de söyleyebilirim
YanıtlaSilPekmezini tüketiyorum, bitki çaylarında kullanıyorum ,ve gerçekten de çok faydalı.
YanıtlaSil